Krimirajongók oldala

Megtörtént bűnesetek. Gyűjtemény.

To menu | To search

Mondom, hogy saját felelősségre!

Tudjátok, még az igazságügyi orvosszakértők is szokták néha mondani: "bármit, csak tüzes halottat ne!"

Amit látni fogtok: nagyobb kősziklák között egy női holttest, amelyről nagyrészt leégtek a ruhadarabok. A ruházata ujjának maradványa láthatóan ráégett a karjára.
A fej hátrabicsaklott, az arc sötétre égett, az ajkak visszahúzódtak (talán az égés során, talán az agónia következtében?), a fogak kissé előtűnnek.
Az égésnek kitett testeknél gyakori "gladiátorpóz" látható, a karok (szintén sötétre égve) a felsőteste elé emelve, az ujjak begörbítve. (Ennek egyszerű magyarázata van: hő -> vízveszteség -> az izmok összehúzódnak.)
A bőr felhólyagosodott a felsőtesten, illetve - a régi, fekete-fehér képen nem egyértelmű, hogy hólyagosodást látunk-e, vagy már elkezdett lehámlani a felsőtestéről a kültakaró.
Az altest és a lábak súlyosabban megégtek - a jobb comb már szenesedett is -, a lábszárakról már elkezdett leégni a hús, a jobb sípcsont előtűnt, a bal lábszárra egyenletesen ráégett a hús, a bal lábfej viszonylag épen maradt.

Szintén a kép régi és fekete-fehér mivolta miatt nem egyértelmű: a holttesttől jobbra lent található sötétebb terület annak a tűzrakásnak maradványa, amely az égést okozta? Bal oldalon lent pedig a rendőrségi jelentésben is ismertetett esernyő fogantyúja, továbbá a sál. Ezek nem égtek össze.

Amennyiben tényleg biztosak vagytok abban, hogy ezt szeretnétek látni, akkor kattintsatok ide. Kérlek, ne engem szidalmazzatok - szerintem is durva látvány.

, 18:08