Krimirajongók oldala

Megtörtént bűnesetek. Gyűjtemény.

To menu | To search

A néven nevezésre is méltatlan grillcsirke, 4. rész

, 01:04 - Permalink

Már jócskán ült a baromfi, amikor újból vádat emeltek ellene.

2005-ben Candace Walsh és Douglas Zyskowski haláláért állították Utah államban bíróság elé.

Patricia Candace Walsh és Douglas Zyskowski egy fiatal házaspár volt, akik 1989 novemberében Seattle-ből utaztak délre: Georgia államban szerettek volna missziós tevékenységet folytatni.
Mivel gyakran voltak úton - járták az államokat és térítettek -, ezért a hozzátartozóik megszokták, hogy a házaspár gyakran hetekre, hónapokra eltűnik... de miután 1990 januárja óta semmi hírt nem hallottak felőlük, bejelentették az eltűnést.

Ezt a házaspárt a texasi El Paso-ban hozta össze a balsors a grillcsirkével.

A grillcsirke, amint az országúton voltak, lelőtte a férjet.
A fiatalasszonyt a feltételezések szerint legalább egy hétig tartotta a kamionban szado-mazo játékszernek, mielőtt őt is agyonlőtte.

Történt mindez jó egy hónappal Regina Kay Walters és Ricky Lee Jones elrablása előtt!

(Candace-nek korábban afférja volt a Nevermore zenekar frontemberével, Warrel Dane-nel.
A lány - miután csatlakozott egy vallási szektához - kijelentette, hogy Dane gonosz, rettenetes és sátáni, és ultimátumot adott neki: térjen meg, vagy szakít vele.
Dane - érthető okokból - nem csatlakozott a szektához, Candace ezért megszakított vele minden kapcsolatot, és egy szektataghoz ment feleségül.
Dane-nek lidérces álmai voltak a lányról, akiről soha többé nem hallott; ez az élmény inspirálta a Dreaming Neon Black lemezt. A művész gyanította, hogy Candace már nem él, amikor még elő sem került a holtteste.)

Zyskowski testét 1990 januárjában találták meg az Interstate 10 autópálya mellett, a texasi Ozano közelében. Noha a halál beállta és a holttest fellelése között valószínűleg csak napok teltek el (a gyanú szerint a grillcsirke közvetlenül azután agyonlőtte a fiatal férjet, hogy felvette a házaspárt a kamionjába), a holttestet 1992-ben agnoszkálták.

Walsh holtteste is előkerült még ebben az évben, 1990 októberében: vadászok fedezték fel az Utah állambeli Millard megyében egy kanyon mellett. A maradványokat csak 2003-ban sikerült azonosítani - a fogászati leletek alapján.

Az áldozatok hozzátartozóinak kívánsága az volt végül, hogy a tettes ellen ne indítsanak eljárást.
Kérésüket azzal indokolták, hogy a bírósági eljárás, az ezzel járó kihallgatások és a tárgyalások sorozata csak újból feltépné a sebeket.
Ezért a vádakat ejtették 2006-ban, a grillbaromfit pedig visszaszállították az illinois-i üdülőintézetbe.

Később még egyszer átvitték Texasba, hogy bíróság elé állítsák a Ricky Lee Jones sérelmére elkövetett emberölésért - a grillcsirke, hogy elkerülje a halálbüntetést, ebben az esetben is bűnösnek vallotta magát, és jutalmul kapott egy második tényleges életfogytiglant. Ez a gyakorlatban annyit tesz: még ha valamilyen csoda folytán - amely nem fog bekövetkezni - Illinois-ban szabadulhatna is, abban a pillanatban, amint elhagyná az illinois-i börtönt, azonnal átszállítanák Texasba, hogy az ottani sitten is leülje a jól kiérdemelt életfogytiglanját.

***

Honnan tanulhatta el a grillcsirkizmust ez az állat?

Faterja tengerentúlon - Nyugat-Németországban - teljesített katonai szolgálatot.
A grillcsirkével már kamaszként is akadt egy-két apróbb probléma: 16 éves korában járműrongálás miatt vitték be, 17 éves korában pedig garázdaságért.

A grillcsirke 18 éves volt, amikor fater ellen egy 12 éves lány molesztálása miatt indult eljárás.
A kedves papa az előzetesben öngyilkos lett.

A grillcsirke érettségi után a tengerészgyalogságnál szolgált, de leszerelték, miután részt vett egy rablásban.
Ezután megpróbálkozott egy főiskolával, de lemorzsolódott.
Szeretett volna rendőr lenni, de az előélete miatt nem vehették fel a testületbe.

Az 1970-es évek második felében összejött neki az a kamionos meló, amely lehetővé tette, hogy grillcsirkei valóját kibontakoztathassa.
Az 1980-as években támadt érdeklődése a szado-mazo témák iránt.
A felesége arról számolt be, hogy a grillcsirke bántalmazta verbálisan és tettlegesen is. Rávette, hogy szado-mazo játékokban vegyen részt - a vadbarom későbbi vallomása szerint ez volt az első élménye azzal, amit ő csak "ferde szexnek" tekintett. A feleség szerint jóval több volt ez, mint ferde szex, de annyira tönkrement az önbizalma a bántalmazások eredményeként, hogy nem mert nemet mondani a vad kérésekre sem.
A feleség arról is beszámolt, hogy a grillcsirke lelki szadizmust is folytatott: kifejezetten élvezte, amikor az asszony lupus miatt kórházba került.

Az FBI-szakember (aki a halott Regina helyszíni vizsgálata alapján alkotta meg az elkövető profilját) telitalálatot vitt be azzal, hogy az elkövetőnek több fétise is van.
A grillbaromfira ugyanis az egyenruhafétis is jellemző volt.
A feleségével való első találkozás alkalmával konkrétan pilóta-egyenruhát viselt és pilótának hazudta magát. A nő számára csak hónapokkal később vált világossá: a barom állatja csak kamionsofőr, de ennek ellenére hozzáment feleségül.
Az asszony arról is beszámolt: a grillbaromfi előszeretettel viselt olyan öltözéket, amely egyenruhához hasonlított.

A védőügyvédei megpróbálták kideríteni, hogy nem-e volt a baromfi maga is bántalmazás áldozata gyerekkorában, de nem volt hajlandó erről nyilatkozni, sem bármi egyébről, ami gyerekkorában megtörtént vele, és amitől ekkora szadista vadbarommá nőtt fel.
Inkább bűnösnek vallotta magát.

They posted on the same topic

Trackback URL : http://krimiblog.batcave.net/index.php?trackback/52

This post's comments feed